HomeNieuwsCort Nielsen pakt derde etappezege in Vuelta voor Orica-BikeExchange

Cort Nielsen pakt derde etappezege in Vuelta voor Orica-BikeExchange

Magnus Cort Nielsen stak de armen in de lucht in de Vuelta a España. Na een vlakke etappe vloerde hij Nikias Arndt en Je...

Magnus Cort Nielsen stak de armen in de lucht in de Vuelta a España. Na een vlakke etappe vloerde hij Nikias Arndt en Jempy Drucker in de massasprint.

Een vlakke rit van 200 kilometer van Requena naar Gandía; een makkelijker recept was er niet. In de buurt van Calpe, waar Giant-Alpecin het befaamde incident op trainingskamp meemaakte in het voorseizoen, was het net als gisteren enorm warm.

Spaans vlak, dat betekende een vlakke etappe die echt in de kleren ging zitten. Daarbij kwam dat er een relatief strakke wind stond, er was dus kans op waaiers. Vijf aanvallend ingestelde renners hadden daar echter lak aan. Daarbij, opnieuw, Pierre Rolland. zijn kompanen waren Fumiyuki Beppu, Mattia Cattaneo, Quentin Jauregui en Louis Vervaeke.

Verwachte sprint

De voorlaatste kans voor de sprinters, dat zouden de snelle mannen in het peloton natuurlijk niet laten liggen. Dus kwam er in de achtervolging een pact tussen Etixx-Quick Step (Meersman), Giant-Alpecin (Arndt) en BMC (Drucker). De voorsprong van het vijftal liep snel terug.

Op elf kilometer van de aankomst was het verhaal voor de vluchters over. Het ging in een rotvaart naar Gandía. In de sprintvoorbereiding zat aanvankelijk weinig lijn. Na het gewoel van de klassementsrenners konden de traditionele treintjes toch hun gang gaan.

Ook een uitlooppoging van Jan Bakelants, weer Bakelants, kon daar niets aan veranderen. Giant-Alpecin nam als eerste ploeg het initiatief. Ze brachten Arndt in een zetel naar de sprint. De Duitser kon echter opnieuw niet de zege pakken. Hij werd tweede achter Magnus Cort Nielsen.