HomeNieuwsBauer blijft sprintend peloton voor in Tour of Britain

Bauer blijft sprintend peloton voor in Tour of Britain

De vijfde etappe in de Tour of Britain viel ten prooi aan Jack Bauer. De Nieuw-Zeelander klopte Amaël Moinard en Erick R...

De vijfde etappe in de Tour of Britain viel ten prooi aan Jack Bauer. De Nieuw-Zeelander klopte Amaël Moinard en Erick Rowsell in de sprint.

Na de knappe ritwinst van Dylan Groenewegen gisteren, was het in de Tour of Britain ook vandaag waarschijnlijk tijd voor een sprint. 194 en een halve kilometer volgden er tussen Aberdare en Bath. Van Wales naar het graafschap Somerset dus.

Onderweg waren er naar Britse tradities genoeg heuvels te vinden, al zouden die niet heel selectief werken in het peloton. Vijf renners togen op pad om de vlucht van de dag te vormen. Bekenden? Amaël Moinard, Jack Bauer en Javier Moreno Bazan. De twee anderen waren de Britten Erick Rowsell en Jonathan McEvoy.

Op herhaling?

Daarachter was er iemand heel erg gemotiveerd om voor de zege te rijden. Het ging om Dylan Groenewegen. De Nederlands kampioen had gisteren op indrukwekkende wijze de technische finale naar zijn hand gezet. Hij versloeg Daniel McLay in een lange sprint. Ben Swift was de nummer drie en was eigenlijk bij de aanzet al kansloos.

Groenewegen wilde op herhaling. De sprinter van LottoNL-Jumbo zette toen de achterstand vijf minuten bedroeg zijn troepen aan het werk. Ook André Greipel was op zoek naar herhaling; hij won de eerste etappe. Net als gisteren dus waren de Lotto’s in het geel en rood voorin het peloton te zien.

Op vijftien kilometer van de streep was het gat nog anderhalve minuut. Greipel ging zelf op kop rijden. Dat moest betekenen dat de sprint gedaan zou worden door Jens Debusschere. Op zes kilometer van de streep viel Moinard aan. De Fransman van BMC vond de voorsprong van de kopgroep niet geruststellend.

McEvoy moest daardoor afhaken. Moinard ging nog eens, op drie kilometer van de finish. De kopgroep kwam echter snel weer samen. Groenewegen ging van achter de sprint heel vroeg aan, maar kwam tekort. Iedere sprinter kwam tekort, zelfs Caleb Ewan. Jack Bauer bleek de snelste en bleef het peloton net voor.