Frank na ritzege Vuelta: 'Weigerde te geloven dat ik had gewonnen'

Mathias Frank behaalde gisteren de mooiste zege uit zijn loopbaan. Hij bleef de andere aanvallers in de zeventiende etap...

Frank na ritzege Vuelta: 'Weigerde te geloven dat ik had gewonnen'
  • Mathias Frank Mathias Frank

Mathias Frank behaalde gisteren de mooiste zege uit zijn loopbaan. Hij bleef de andere aanvallers in de zeventiende etappe van de Vuelta voor.

"Toen ik over de streep kwam, zei ik tegen mezelf dat een droom werkelijkheid was geworden", vertelde de Zwitser emotioneel op de website van zijn ploeg IAM Cycling. "Ik heb een slecht seizoen gedraaid. Mijn twee grote doelen, de Rondes van Zwitserland en Frankrijk, vielen in het water."

"In beide wedstrijden moest ik opgeven", wijst Frank op het begin van zijn seizoen. "Dat was een grote teleurstelling. Mijn doel in deze Vuelta was etappewinst. Die missie is geslaagd. Ik kan nu tevreden zijn, het is een geweldig gevoel."

Lange aanval

Frank kwam samen met 27 andere vluchters voorop te zitten op weg naar de Camins del Penyagolosa. Onder meer Robert Gesink en Bram Tankink zaten in die grote kopgroep. Op dertig kilometer van de streep toog de Zwitser samen met Dario Cataldo op pad. "Eerlijk gezegd, dacht ik niet dat we het gingen halen."

En de Zwitser kon die gedachten tijdens de koers niet verdringen. "Ik weigerde te geloven dat we het konden halen, tot ik veilig over de streep kwam. Zoals altijd was het een waar gevecht. Ik dacht dat de achtervolgende groep me zou pakken. Toen realiseerde ik me pas echt dat ik had gewonnen. Het was een magisch moment."

Volgend jaar is de Zwitserse klimmer te bewonderen in het tenue van AG2R-La Mondiale.