HomeNieuwsGroenewegen de snelste in geanimeerde etappe Tour of Britain

Groenewegen de snelste in geanimeerde etappe Tour of Britain

Dylan Groenewegen won de vierde etappe in de Tour of Britain. Hij versloeg Daniel McLay en Ben Swift in de technische fi...

Dylan Groenewegen won de vierde etappe in de Tour of Britain. Hij versloeg Daniel McLay en Ben Swift in de technische finale.

Na de geweldige solo van Ian Stannard gisteren, was het vandaag voer voor andere aanvallers. De vierde etappe in de Tour of Britain was meteen de langste, met 218 kilometer. Tussen Denbigh en Builth Wells volgde een heuvelachtig parkoers in Wales.

De Welshe wielerfans waren in mindere mate aanwezig dan de Britse eerder deze week. Toch hadden vier renners daar lak aan, ze wilden een ontsnapping op touw zetten. De Italiaan Alessandro Tonelli en de Spanjaard Miguel Ángel Benito namen de Britten Matthew Holmes en Ron Partridge mee in hun avontuur.

Lange finale

Maar die vier bleken al snel voer voor de kat. Tonelli bleef als laatste vluchter over en was op veertig kilometer van de streep al gegrepen. Dan volgde een spervuur aan demarrages. Nicolas Roche en Tony Gallopin toonden zich zeer actief. Dan Martin ging in het verweer omdat hij met Julien Vermote de klassementsleider als ploeggenoot had.

Een poging van Sebastian Langeveld werd teniet gedaan door Wout Poels, die als knecht fungeerde. Met nog twintig kilometer te gaan probeerde Jochem Hoekstra, stagiair bij Giant-Alpecin, solo richting de winst te snellen. In het peloton zat echter André Greipel en dus was het Lotto Soudal er alles aan gelegen om de Groninger in te rekenen.

Ook Nederlands kampioen Dylan Groenewegen was van de partij voor de sprint. Hij zette zijn ploeg aan het werk. De twee Lotto’s zorgden dus voor de sprintvoorbereiding. Die sprint werd een prooi voor Groenewegen. De Nederlands kampioen versloeg Daniel McLay en Ben Swift.