Sagan keert na ziekte terug in Canadese eendagskoersen

Peter Sagan maakt komend weekend zijn rentree in de Canadese eendagskoersen. Tinkoff maakte dat bekend in een persberich...

Sagan keert na ziekte terug in Canadese eendagskoersen
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan maakt komend weekend zijn rentree in de Canadese eendagskoersen. Tinkoff maakte dat bekend in een persbericht.

De Slowaakse wereldkampioen keerde na zijn mountainbike-avontuur in Rio de Janeiro vorige maand terug in koers in Frankrijk. Dat deed hij in de Bretagne Classic-Ouest France. Daar gaf de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en drie etappes plus de groene trui in de Tour de France ziek op.

Nu staat de Slowaak dus op de startlijst van de Grand Prix Cycliste de Québec en Montréal. Rafal Majka, Roman Kreuziger en Michael Valgren zijn de belangrijkste adjudanten van de wereldkampioen. De Pool Majka, winnaar van de bronzen medaille in de Olympische wegrit in Rio, gaat met Sagan mee naar Bora-Hansgrohe.

WorldTour-punten

"Na een korte rustperiode sinds Plouay heb ik vorige zaterdag de training hervat. Ik kijk uit naar de koersen in Canada. Ik won die van Montréal in 2013, dus heb goede herinneringen. We hebben een sterk team, dat helpt al enorm", wijst Sagan ook op de aanwezigheid van Maciej Bodnar, Oscar Gatto, Michael Kolar en Evgeny Petrov.

"Beide koersen hebben een zwaar parkoers", gaat de vijfvoudig winnaar van de groene trui verder. "Maar ze liggen me goed. Ik hoop dat ik op tijd hersteld ben van mijn ziekte. Ik wil namelijk voor WorldTour-punten gaan en kijken hoe de stand in die WorldTour is na de Vuelta. Er zijn weinig koersen meer om punten te scoren, dus ik moet hier mijn best doen."