WK Qatar: Zuid-Afrika met Janse van Rensburg, zonder Impey

De selectie van Zuid-Afrika voor het wereldkampioenschap wielrennen is bekend. Grote afwezige is Daryl Impey van Orica-B...

WK Qatar: Zuid-Afrika met Janse van Rensburg, zonder Impey
  • Daryl Impey Daryl Impey

De selectie van Zuid-Afrika voor het wereldkampioenschap wielrennen is bekend. Grote afwezige is Daryl Impey van Orica-BikeExchange.

Zuid-Afrika mag maar drie mannen afvaardigen op het wereldkampioenschap wielrennen als het gaat om de wegwedstrijd. Reinardt Janse van Rensburg is de kopman van de Zuid-Afrikaanse ploeg, wat betekent dat Daryl Impey de grote afwezige is.

Naast Van Rensburg zijn ook de wat onbekendere Clint Hendricks en Zuid-Afrikaans kampioen op de weg Jacobus Venter van de partij. Hendricks werd vierde op het nationaal kampioenschap, kort achter Janse van Rensburg. Louis Meintjes mag geen verrassende afwezige mogen genoemd; de klimmer vindt geen parkoers op zijn maat in Qatar.

Vrouwen

Waar ze maar drie mannen mee mogen sturen, komen bij de vrouwen zes rensters aan de start. Klimster Ashleigh Moolman-Pasio is daar grotendeels voor verantwoordelijk, ze is dan ook kopvrouw. Heidi Dalton, Anriette Schoeman, Samantha Sanders, Lisa Olivier en Zanele Tshoko staan haar bij.

De directeur van de Zuid-Afrikaanse wielerbond Bosseau Boshoff is trots op de selecties. "Dit is de eerste keer dat we zo'n grote selectie voor de vrouwen kunnen sturen. Ook in de jeugdcategorieën bij de vrouwen mogen we rensters afvaardigen, wat die rensters enorm zal helpen in de ontwikkeling."