Vermote schrijft tweede rit Tour of Britain op zijn naam

Vermote schrijft tweede rit Tour of Britain op zijn naam

Julien Vermote heeft de tweede etappe in de Tour of Britain gewonnen. De Belg van Etixx-Quick Step versloeg in een sprint thuisrijder Stephen Cummings. Daniel Martin maakte het feestje namens Etixx-Quick Step compleet, want hij finishte als derde. Vermote is ook de nieuwe leider in Groot-Brittannië. 

De kopgroep van de dag was niet alledaags. Net als gisteren in de Ronde van Spanje koos de leider van het algemeen klassement ten aanval te trekken. André Greipel kreeg vier Nederlanders met zich mee, namelijk de Giant-stagiairs Martijn Tusveld en Jochem Hoekstra en namens LottoNL-Jumbo Bert-Jan Lindeman en Tom Leezer. Verder maakten ook Nicolas Roche, Johann van Zyl, Jacopa Mosca, Marco Coledan, Loic Vliegen, Julien Vermoten, Xandro Meurisse, Ryan Mullen, Conor Dunne en Hector Saez deel uit van de kopgroep. De voorsprong zou uitlopen tot boven de vijf minuten, maar een serieuze kans maakten de vluchters niet.

Op de stroken van The Struggle deed Rohan Dennis een duit in het zakje en peuzelde het peloton de aanvallers een voor een op. Toch konden zes renners, met daarbij Lindeman, zich handhaven aan de kop van de koers. In de achtergrond viel Cummings aan. De Britse rittenkaper overbrugde het gat naar de koplopers en besloot direct door te gaan. De hardrijder van Dimension Data kreeg Vermote met zich mee en dat duo mocht gaan uitmaken wie er met de bloemen aan de haal zou gaan. In de sprint heuvelop bleef de 27-jarige Vermote de ervaren Cummings voor.

Foto: Cor Vos