Weening blijft Roompot-Oranje Peloton trouw

Pieter Weening verlengt zijn contract met Roompot-Oranje Peloton en zal ook de komende twee seizoenen uitkomen voor de P...

Weening blijft Roompot-Oranje Peloton trouw

Pieter Weening verlengt op korte termijn zijn contract met Roompot-Oranje Peloton en zal ook de komende twee seizoenen uitkomen voor de ProContinentale wielerploeg.

De ervaren Fries is bezig aan zijn eerste jaar in het team van ploegleiders Breukink, Van Poppel en Cornelisse en boekte daarin al opvallende successen. Zo was Weening de sterkste in een etappe en het eindklassement van de Ronde van Noorwegen en won hij een rit in de Tour de Suisse.

"Pieter is niet alleen in dat opzicht een belangrijke aanwinst voor de ploeg gebleken", reageert teammanager Michael Zijlaard tevreden op de contractverlenging. "Hij weet hoe een beroepsrenner moet leven, kan als geen ander naar specifieke doelen werken en is ook wat ambitie en wedstrijdinzicht betreft een voorbeeld voor de talenten in ons team."

Weening zelf is ook blij met de verlengde samenwerking. "Roompot-Oranje Peloton is een prima keuze gebleken. Ik kan bij deze ploeg, bij wijze van spreken, doen en laten wat ik wil en mij richten op de wedstrijden die mij goed liggen. Het is ook mooi te ervaren dat je iets kunt betekenen voor de jonge mannen", aldus Weening, die gisteren de Tour des Fjords nog afsloot als de nummer zes van het klassement. "En zo lang ik fit blijf en een goed niveau haal wil ik blijven fietsen."

Foto: Cor Vos