Froome: "Drie minuten terugpakken wordt extreem zwaar"

Chris Froome was de grote verliezer na de etappe van gisteren. De kopman van Team Sky kijkt tegen een achterstand van me...

Froome: "Drie minuten terugpakken wordt extreem zwaar"
  • Chris Froome Chris Froome

Chris Froome was de grote verliezer na de etappe van gisteren. De kopman van Team Sky wist zijn tweede plaats in het algemeen klassement te behouden, maar kijkt wel tegen een achterstand van meer dan drieënhalve minuut aan ten opzichte van leider Nairo Quintana.

Chris Froome wil na de Tour de France ook de Vuelta a España op zijn naam schrijven. Maar na de etappe van Sallent de Gállego wordt dat een moeilijk karwei, beseft de Britse kopman van Team  Sky.

"De opgave is een stuk moeilijker geworden", aldus Froome tegen het Britse ITV Sport. "Een achterstand van één minuut was goed te doen; drie minuten terugpakken wordt extreem zwaar. Maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd en we zullen blijven vechten tot het einde."

Volgens Froome waren zijn ploeggenoten moe gestreden in de etappe op de Aubisque, waar Robert Gesink zegevierde.

Vroome: "De jongens hadden zaterdag heel hard gewerkt, dus ze waren voor de rit van zondag niet zo goed voorbereid als renners van een aantal andere teams. Door die vroege aanval van Contador en Quintana liepen we direct achter de feiten aan en we wisten het niet meer te herstellen. Petje af voor hen. Ze hebben een heel goede koers gereden en veel tijd gepakt op mij."

Foto: Cor Vos