Mollema komt tel tekort in Tour of Alberta

Bauke Mollema heeft de individuele tijdrit in de Tour of Alberta gewonnen. De kopman van Trek-Segafredo kwam in het alge...

Mollema komt tel tekort in Tour of Alberta
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema heeft de individuele tijdrit in de Tour of Alberta gewonnen. De kopman van Trek-Segafredo kwam in het algemeen klassement een seconde tekort voor de leiderstrui.

In de Tour of Alberta is de individuele tijdrit gewonnen door Bauke Mollema. De Nederlander was de rapte over het 12,1 kilometerslange parkoers in de Canadese stad Edmonton.

In Hawrelak Park moest Mollema achttien seconden goedmaken op leider Evan Huffman (Rally Cycling). Dat lukte, maar de zestien seconden op nummer twee Robin Carpenter (Holowesko-Citadel Racing Team) bleek er eentje teveel.

De kopman van Trek-Segafredo staat daardoor tweede in het algemeen klassement, met nog maar een etappe te gaan. "Het wordt geen gemakkelijke klus", zegt de 29-jarige coureur na afloop. "Er staan korte klimmen op het programma en met de bonificatieseconden in het achterhoofd zullen we met een goed plan moeten komen om te winnen. Het wordt een zware dag."

Foto: Cor Vos