André Greipel wint openingsetappe in de Tour of Britain

André Greipel heeft de eerste etappe in de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De Duitser bleef Caleb Ewan en Ramon...

André Greipel wint openingsetappe in de Tour of Britain
  • André Greipel André Greipel
  • Caleb Ewan Caleb Ewan

André Greipel heeft de openingsetappe in de Tour of Britain voor zich opgeëist. De Gorilla bleef Caleb Ewan en Ramon Sinkeldam voor naar Castle Douglas. Door een valpartij in de laatste bocht werden andere kanshebbers als Mark Cavendish en Dylan Groenewegen uitgeschakeld. 

Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van vijf man. Daarbij zat een Nederland, namelijk Jasper Bovenhuis. Hij kreeg Emiel Wastyn, Thomas Moses, Peter Williams en Jonathan McEvoy met zich mee. Binnen mum van tijd hadden ze een voorsprong opgebouwd van zo'n vier minuten, maar daar zou het ook bij blijven. Een kans maakte ze uiteindelijk niet, want op 25 kilometer van het einde hadden ze een voorsprong van nog slechts dertig seconden.

Team Sky mende het peloton waardoor de samensmelting op tien kilometer van het einde een feit was. In de sprint was het Greipel die zich duidelijk de beste toonde. Net daarvoor waren enkele concurrenten van de spurter van Lotto Soudal ten val gekomen.

Foto: Cor Vos