Kristoff ongenaakbaar in de Tour des Fjords

Alexander Kristoff heeft nog maar een zege in de Tour des Fjords toegevoegd. De Noor was wederom ongenaakbaar in de mass...

Kristoff ongenaakbaar in de Tour des Fjords
  • Alexander Kristoff Alexander Kristoff

Alexander Kristoff heeft de slotetappe in de Tour des Fjords gewonnen. Nummer twee Michael Morkov maakte het feestje namens Katusha compleet. Kristoffer Halvorsen completeerde het podium. De sterke Noor is ook de winnaar van het eindklassement in zijn thuisland.

Een kopgroep van acht renners kleurden de dag door de vroege vlucht te vormen. Daarbij zaten onder andere Vegard Breen, de Noor van Fortuneo-Vital Concept, en de drager van de bergtrui, Carl Fredrik Hagen. Zij reden een voorsprong bijeen van zo'n vijf minuten, maar op vijftig kilometer was die voorgift als sneeuw voor de zon verdwenen en hadden ze nog slechts een minuut over. Op vijftien kilometer van de meet werd Breen als laatste teruggehaald.

De nummer vier in het klassement, Jonas Koch, demarreerde nog wel, maar hij werd teruggefloten door de trein van Katusha. Een sprint zou dus beslissen wie er met de overwinning aan de haal zou gaan en in de spurts is Kristoff al heel de ronde ongenaakbaar, zo ook nu. Eenvoudig behaalde hij zijn derde overwinning deze week. De Nederlander Nick van der Lijke werd tiende waardoor hij zijn derde plaats in het algemeen klassement veiligstelde. Bovendien won hij de jongerentrui.

Foto: Cor Vos