Hoogerland hangt fiets volgend jaar aan de wilgen

Johnny Hoogerland zal volgend jaar niet meer te bewonderen zijn in het profpeloton. De Zeeuw is in gesprek met Roompot v...

Hoogerland hangt fiets volgend jaar aan de wilgen

Johnny Hoogerland is volgend jaar niet meer te bewonderen in het profpeloton. De 33-jarige renner van Roompot stopt en treedt in dienst bij het management van zijn huidige team. "Het leven houdt niet op bij de koers. Daarna komt een heel mooi leven en daar kijk ik naar uit", laat hij weten. 

Hoogerland was de eerste renner die zich in 2014 verbond aan het project van Roompot Oranje Peloton. De meest in het oog springende prestaties behaalde hij echter in het shirt van Vacansoleil. In 2013 kroonde hij zichzelf tot Nederlands kampioen op de weg. Vanaf volgend jaar gaat de Zeeuw, met hulp van zijn huidige team, zich richten op een maatschappelijke carrière. "We zullen zien welke functie het best bij me past. Een nieuwe rol bij de ploeg zie ik als een enorme uitdaging."

Vandaag start Hoogerland nog in de GP Fourmies. Vervolgens zal hij ook de koersen in Isegem, Desselgem en de GP Impanis Van Petegem nog aandoen.

Foto: Cor Vos