Huffman slaat dubbelslag in Tour of Alberta, Mollema vierde

Evan Huffman won de derde etappe in de Tour of Alberta. Hij start morgen in de individuele tijdrit als leider in het kla...

Huffman slaat dubbelslag in Tour of Alberta, Mollema vierde

Evan Huffman won de derde etappe in de Tour of Alberta. Hij start morgen in de individuele tijdrit als leider in het klassement.

De derde etappe in de Tour of Alberta was er een over geaccidenteerd terrein. Tussen Rocky Mountain House en Drayton Village werden 181 kilometer afgelegd, waarvan de laatste twintig op een plaatselijk parkoers.

Colin Joyce van Axeon Hagens Berman droeg nog steeds de leiderstrui. Hij won de eerste etappe, waarna Christopher Putt gisteren de tweede rit op zijn palmares bijschreef. De etappe van vandaag zou normaliter niet voor veel verschillen zorgen. Maar er stond een stevige wind.

Acht vooraan

In het eerste deel van de etappe kwam niemand weg. Verscheidene pogingen leidden tot niets. Uiteindelijk kwamen acht renners los. Peter Stetina was van die acht de bekendste. De renner van Trek-Segafredo was een vooruit gestuurde gezant van Bauke Mollema. De Groninger stond vijfde op vijftien seconden van Joyce.

Met nog tien kilometer te gaan beende het peloton de koplopers bij. Op de plaatselijke omloop was er één mogelijkheid om het peloton op een lint te trekken. Robin Carpenter en Evan Huffman waagden een aanvalspoging. Het betrof de nummer drie en vier van het algemeen klassement.

Het tweetal liep twintig seconden uit op de grote achtervolgende groep. Die zou niet meer terug komen tot bij het Amerikaanse kopduo. Onder andere Mollema probeerde nog de oversteek te maken, maar hij kwam met twee anderen niet aan de kop van de koers. Huffman versloeg vervolgens Carpenter in de sprint. Mollema werd vierde en moet morgen vol aan de bak in de tijdrit om zijn eindzege van vorig jaar op te kunnen volgen.