Gesink: 'Na deze ritwinst ben ik weer helemaal terug'

Robert Gesink won vandaag de veertiende etappe in de Vuelta a España. De renner uit Varsseveld was achteraf natuurlijk o...

Gesink: 'Na deze ritwinst ben ik weer helemaal terug'
  • Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink won vandaag de veertiende etappe in de Vuelta a España. De renner uit Varsseveld was achteraf natuurlijk ontzettend tevreden.

"Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze winst", vertelde Gesink aan de Spaanse televisiezender TVE in een flash-interview. "Ik was ontzettend dicht bij een ritzege op Lagos de Covadonga, toen Quintana me voorbij snelde."

Gesink wist dat hij nog kansen op de ritzege had in deze Vuelta. "En ik wist dat dit een van de grootste kansen was. Vandaag viel alles op zijn plaats, daar ben ik blij om."

Helemaal terug

"We kwamen weg met een enorm grote groep renners", refereerde hij aan de 41 man tellende kopgroep. "En er zaten veel sterke renners tussen. Ik wist niet zeker of ik het nog kon klaarspelen. Ik bleef doorvechten."

De renner van LottoNL-Jumbo had veel last van krampen in de slotfase. "Daardoor moest ik blijven staan op de pedalen, zo erg was het." Hij blikt terug op een moeilijk seizoen. "En dat ik hier dan mijn eerste ritwinst in een grote ronde pak, is heel erg mooi. Het voelt nu echt alsof ik helemaal terug ben."