HomeNieuwsAsbjørn Kragh Andersen pakt zege in Tour des Fjords

Asbjørn Kragh Andersen pakt zege in Tour des Fjords

Asbjørn Kragh Andersen heeft de vierde etappe in de Tour des Fjords naar zijn hand gezet. De Deen versloeg thuisrijder H...

Asbjørn Kragh Andersen heeft de vierde etappe in de Tour des Fjords naar zijn hand gezet. De Deen versloeg thuisrijder Hoem in Sandnes.

Na twee ritwinsten voor Alexander Kristoff in zijn thuisland was het tijd voor de vierde etappe in de Tour des Fjords. 165 kilometer over geaccidenteerd terrein, in prachtige omgevingen vormde het decor. Vijf renners waren niet bevreesd voor de kilometers bergop die er onderweg te verwerken waren.

Daarbij zat Floris Gerts. De renner van BMC had eerder dit jaar de Volta Limburg Classic gewonnen en was hier op zoek naar nieuw succes. Hij kreeg onder anderen Erik Baska (Tinkoff) en Mathias Krizek (Roth) mee.

Rustig peloton

Het peloton, gemend door de Katusha-troepen van leider Kristoff, liet snel begaan. Rond de tien minuten bedroeg al snel de voorsprong van het vijftal. Katusha sprokkelde langzaam wat aan de achterstand. Toch was de kans dat de kopgroep voor de zege kon rijden groot.

Het werd echter nog krap in de slotkilometers. Vooral Michael Mørkøv was belangrijk voor Kristoff in de achtervolging. Hij kwam samen met Caruso kort achter een koptrio te rijden, waar Gerts tussen zat. De Nederlander kon de strijd om de ritzege vergeten. Asbjørn Kragh Andersen reed weg met Bjørn Tore Hoem en versloeg de Noor vervolgens in het sprintje voor de zege.