HomeNieuwsBoonen imponeert met zege in Brussels Cycling Classic

Boonen imponeert met zege in Brussels Cycling Classic

Tom Boonen was de beste in de Brussels Cycling Classic. De 'Bom van Balen' klopte Arnaud Démare en Nacer Bouhanni in de...

Tom Boonen was de beste in de Brussels Cycling Classic. De ‘Bom van Balen’ klopte Arnaud Démare en Nacer Bouhanni in de straten van Brussel.

De Brussels Cycling Classic vormde de volgende koers in het Belgische najaar. Een lange, slopende koers die onder meer over het oude parkoers van de Brabantse Pijl trok. Meestal volgde een moeilijke sprint op de Houba de Strooperlaan in de Belgische hoofdstad.

Acht renners togen op pad in de vlucht van de dag. Verandas Willems had twee renners mee, maar de namen van de kopgroep waren niet de meest klinkende. Sander Cordeel was de bekendste naam.

Vroeg koers

Al op een dikke vijftig kilometer van de streep kwamen de eerste aanvallen vanuit het peloton. Etixx-Quick Step was zeer actief, vooral Matteo Trentin toonde zich veel in kopgroepjes. Na dertig kilometer lang aanrommelen pakte Quick step toch de kop over in het peloton. Marcel Kittel was de grote favoriet voor een eventuele sprint.

Alexis Gougeard kwam met zijn traditionele aanval. Tien kilometer was er dan nog te gaan. De Fransman strandde in zijn poging op vijf kilometer van de streep, waarna meteen Filippo Pozzato de aanval koos. De Italiaan pakte tien seconden voorsprong, maar in de slotkilometer was het Etixx-Quick Step dat hem bijhaalde. Die ploeg trok de sprint aan voor Tom Boonen, waarna de Belg van ver de sprint aanging en alle tegenstand klopte.