Conti over zege in Vuelta: 'Heb mezelf verbaasd met solo'

Valerio Conti boekte gisteren zijn grootste zege in zijn loopbaan tot nu toe. De Italiaan van Lampre-Merida was ontzette...

Conti over zege in Vuelta: 'Heb mezelf verbaasd met solo'
  • Valerio Conti Valerio Conti

Valerio Conti boekte gisteren zijn grootste zege in zijn loopbaan tot nu toe. De Italiaan van Lampre-Merida was ontzettend blij met zijn zege in de Vuelta.

"Ik ben meer dan blij met deze overwinning, het is geweldig voor mezelf en voor de ploeg", vertelde de kleine Italiaan in een persbericht van Lampre-Merida.

Conti was de beste uit een kopgroep van veertien renners, die op het moment van de aanval van de Italiaan nog maar zes man bedroeg. Na een mooie solo kon hij zijn derde profzege boeken. Eerder won de Italiaan al de Gran Premio Bruno Beghelli en een etappe in de Ronde van Japan.

'Nooit opgegeven'

"De laatste dagen voelde ik me helemaal niet zoals ik wilde. Maar ik heb niet opgegeven. Ik wilde het nog een keer proberen", aldus de klimmer. "Het was de derde dag op rij dat we iemand van de ploeg mee hadden in de vlucht. Ik ben blij dat ik het eens kon afmaken voor de ploeg."

De Italiaan vertelde ook dat het een zware strijd was om in de kopgroep te geraken. "Dat was het moeilijkste van de etappe. Daarna liet het peloton snel begaan, zo konden wij onze energie een beetje sparen. Ik koos voor het goede moment om aan te vallen en heb mezelf daarna verbaasd. Ik was verrast dat ik zo snel weg reed bij de rest."