Keukeleire: "De aanwezigheid van mijn zoontje maakt het extra speciaal"

Jens Keukeleire was vandaag de beste in de Ronde van Spanje. Een grote inspiratiebron in die jacht is zijn zoontje. "Zij...

Keukeleire: "De aanwezigheid van mijn zoontje maakt het extra speciaal"
  • Jens Keukeleire Jens Keukeleire

Jens Keukeleire sprintte vandaag ogenschijnlijk eenvoudig naar de overwinning in de Ronde van Spanje. De Belg van Orica-BikeExchange behaalde daarmee de grootste zege in zijn loopbaan. "Dit is werkelijk ongelooflijk", was Keukeleire zijn eerste reactie. 

Met Simon Gerrans rijdt er bij het Australische team iemand die vandaag ook had kunnen uitpakken, maar er werd een ander plan getrokken. "Onze ploegleider Neil Stephens zei dat ik voor eigen rekening mocht rijden als ik de finale zou overleven. Mijn benen waren prima en ik vertrouwde dan maar op mijn eindsprint." Door een uitmuntende sprint hengelde de Vlaming zijn tweede zege van het jaar binnen. Eerder was hij als de beste in de eerste etappe van de Ronde van Slovenië.

Een grote inspiratiebron voor Keukeleire in zijn jacht naar eremetaal in zijn vijfde grote ronde is Lou, het één maand oude zoontje van hem. "Een maand geleden werd ik papa en mijn vriendin en zoontje zijn in de Vuelta, dat maakt deze overwinning extra speciaal." Toch was Keukeleire, ondanks dat er morgen ook nog een kans voor hem ligt, gauw weer met zijn hoofd bij het teambelang. "Het doel van de ploeg is nu om een algemeen klassement uit de brand te slepen met Esteban Chaves en Simon Yates."

Foto: Cor Vos