Trek-Segafredo bevestigt komst van Jarlinson Pantano

Trek-Segafredo bevestigt komst van Jarlinson Pantano
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Het lag al een tijd in de lijn der verwachting, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk. Jarlinson Pantano komt volgend jaar uit voor Trek-Segafredo. De Colombiaan die in de Tour de France een rit won moest op zoek naar een nieuw team, nadat IAM Cycling de stekker uit de ploeg trok. Pantano tekent een contract voor twee jaar. 

"Dit team had altijd al mijn aandacht. Het is geweldig om me bij mijn dreamteam te voegen vanaf begin januari. Natuurlijk heeft mijn etappezege in de Tour de France dit jaar veel veranderd, maar dat weerhoudt me er niet van mijn voeten op de grond te houden. Mijn ambities voor volgend jaar zijn simpel. Ik wil het team helpen en mijn werk zo goed mogelijk uitvoeren, zoals het team me vraagt."

Het doel is duidelijk. Voor Pantano ligt er een rol voor hem weggelegd om de kopmannen bij te staan. Algemeen manager Luca Guercilena denkt dat hij in staat moet zijn dat uit te voeren. "Ik ben er van overtuigd dat Jarlinson een toegevoegde waarde gaat zijn voor het team. Hij heeft al laten zien een goede kracht te zijn in grote rondes en hij zal een sterke hulp zijn voor onze klassementsrenners. Jarlinson kan etappes winnen en meestrijden om de klassementen in ronden die een week duren."

Foto: Cor Vos