Amalie Dideriksen zegeviert in Boels Rental Ladies Tour

Amalie Dideriksen is de eerste leider in de Boels Rental Ladies Tour. In de openingsetappe bleef Sara Mustonen en Barbar...

Amalie Dideriksen zegeviert in Boels Rental Ladies Tour

Amalie Dideriksen heeft de eerste etappe in Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Boels Dolmans was sneller dan Sara Mustonen en Barbara Guarischi in de eindsprint. 

Met onder andere Olympisch kampioene Anna van der Breggen, wereldkampioene Lizzy Armitstead en de winnares van vorig jaar Lisa Brennauer aan de start vertrok het peloton om vijf uur voor de eerste etappe. Direct vanuit het vertrek was het Winanda Spoor die ten aanval trok en gauw een voorsprong van twee minuten opbouwde. Maar na zo'n twintig kilometer trok het peloton zich in gang en werd de Nederlandse teruggefloten. Minke van Dongen was de volgende die haar geluk in de vroege vlucht probeerde te zoeken. Kasia Niewiadoma van RaboLiv ging in de tegenaanval en kon na een korte achtervolging de aansluiting maken.

De Poolse en Nederlandse reden een maximale voorsprong van ruim vijf minuten bijeen, maar op 25 kilometer van de meet was de voorgift als sneeuw voor de zon verdwenen en had het duo nog maar zo'n anderhalve minuut over. Op tien kilometer van het einde was de samensmelting weer een feit. Een sprint zou dus beslissen wie er met de zege aan de haal zou gaan. In de spurt was het uiteindelijk de Deense Dideriksen die de snelste van het peloton was.

Foto: Cor Vos