Quintana gelooft dat hij Vuelta kan winnen

Nairo Quintana liet in de achtste en tiende etappe van de Vuelta a España zien dat hij de sterkste was in het eerste ged...

Quintana gelooft dat hij Vuelta kan winnen

Nairo Quintana liet in de achtste en tiende etappe van de Vuelta a España zien dat hij de sterkste was in het eerste gedeelte van de Spaanse ronde. "Hierdoor krijg ik het geloof dat ik de Vuelta kan gaan winnen."

Waar Nairo Quintana in de Tour de France vaak op Chris Froome stuit, lijkt er in de Vuelta niemand sterker dan de Colombiaan. In de etappe naar La Camperona en naar Lagos de Covadonga nam hij tweemaal de maat van alle concurrenten.

"Laten we hopen dat ik deze rode trui wat langer vast ga houden", zei Quintana, die al een dag het rood droeg. "Wat ik gisteren voelde, was geweldig. Ik voelde me de hele dag geweldig, buiten de crash in het begin. Hierdoor krijg ik het geloof dat ik de Vuelta kan gaan winnen."

Het gevecht met Froome, die iedere keer sterk terugkomt, wint Quintana op Spaans grondgebied. Maar de kopman van Movistar is er niet gerust op.

"Ik volgde hem en viel zelf aan om het gat met Froome groter te maken en voor de dagzege te kunnen gaan. Chris heeft de schade beperkt gehouden, dus we zullen de druk hoog moeten houden. We moeten aan blijven vallen om hem op afstand te houden. Als we deze minuut voorsprong ook hebben als de tijdrit in Calpe op het programma staat, dan is Froome de favoriet."

Foto: Cor Vos