Poels en Oomen kopstukken Nederlandse selectie op EK wielrennen

Wout Poels en Sam Oomen zijn op papier de belangrijkste Nederlandse troeven in de selectie voor het Europees kampioensch...

Poels en Oomen kopstukken Nederlandse selectie op EK wielrennen
  • Wout Poels Wout Poels
  • Sam Oomen Sam Oomen

Wout Poels en Sam Oomen zijn op papier de belangrijkste Nederlandse troeven in de selectie voor het Europees kampioenschap.

De KNWU maakte de selecties zojuist bekend. Koen Bouwman, Twan Castelijns, Stef Clement, Huub Duyn, Martijn Keizer, Koen de Kort, Bert-Jan Lindeman, Sam Oomen en Wout Poels houden de Nederlandse eer hoog op het Europees kampioenschap in Plumelec. Aanvankelijk zou het EK wielrennen voor profs haar eerste editie in Nice zien plaatsvinden. De aanslag op de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet in Nice zorgde er echter voor dat de burgemeester van Nice het evenement annuleerde.

Met Bouwman, Castelijns, Keizer en Lindeman is LottoNL-Jumbo hofleverancier in de selectie. Giant-Alpecin heeft twee aanwezigen. Roompot, IAM Cycling en Team Sky zijn de werkgevers van de andere drie. Stef Clement rijdt ook de tijdrit, daarin wordt hij vergezeld door Steven Lammertink.

Foto: knwu.nl

Vrouwen en beloften

Niet alleen maakte Johan Lammerts zijn selecties voor de mannen bekend, ook de vrouwen weten wie er afreist naar Bretagne. Daarnaast liet Piet Kuijs ook weten welke beloften en junioren bij de mannen aan de start komen, Frank Pennings deed hetzelfde voor de vrouwen.

Bij de beloften mannen valt de eer toe aan Cees Bol, Pascal Eenkhoorn, Lennard Hofstede, Jasper de Laat, Peter Lenderink en Antwan Tolhoek. Eenkhoorn rijdt ook de tijdrit. Jarno Mobach is wellicht de bekendere naam bij de junioren. Hij gaat volgend jaar namelijk rijden voor het nog op te zetten ontwikkelingsteam van Sunweb-Giant.

Overigens rijden de vrouwen allemaal samen. Dat betekent dat de vrouwelijke profs en de vrouwelijke beloften in hetzelfde peloton rijden. Wel worden ze apart geklasseerd en apart gehuldigd.