HomeNieuwsBouhanni wuift kritiek weg: 'Ik wil geen bad boy zijn'

Bouhanni wuift kritiek weg: ‘Ik wil geen bad boy zijn’

Nacer Bouhanni ontpopt zich stilaan tot een paria in het sprintersgilde. Na verschillende akkefietjes probeert hij zijn...

Nacer Bouhanni ontpopt zich stilaan tot een paria in het sprintersgilde. Na verschillende akkefietjes probeert hij zijn naam toch te zuiveren.

Onlangs werd de Fransman, in het verleden bokser, gediskwalificeerd in de Euro Eyes Cyclassics Hamburg. In de sprint zou hij een ongeoorloofde manoeuvre hebben gemaakt, waardoor Caleb Ewan moest uitwijken. Eerder dit jaar was zijn move iets erger, toen hij bijna Michael Matthews ten val bracht in Parijs-Nice.

“Het was belachelijk om mij in Hamburg te diskwalificeren”, weerlegt Bouhanni de kritieken tegenover La Télégramme. “Veel renners kwamen achteraf naar me toe dat ze de beslissing van de jury niet begrepen. Ik had geen twijfels over mijn overwinning nadat we over de streep kwamen.”

 ‘Bad boy’

“Ik belde meteen mijn vader op om te zeggen dat ik gewonnen had”, vertelde Bouhanni verder. “Toen zeiden ze dat ik gedeclasseerd was. Ik walgde ervan. Ik weet niet wat iedereen tegen mij heeft. We hebben al veel ergere dingen in de sprint gezien, toch? In ieder geval, ik vind dat ik de koers gewonnen heb.”

Over zijn reputatie zei de sprinter het volgende. “Ik heb het label een ‘bad boy’ te zijn. Dat plakt men op mij. Ik probeer dat imago kwijt te raken. Of ze zo over me denken vanwege mijn verleden als bokser? Ik weet het niet. Eigenlijk doet het er niet toe, want ik moet gewoon koersen winnen.”

Hij heeft toch last van de kritiek. “Natuurlijk doet het me wat. Maar ik probeer gewoon door te gaan. Sommigen willen me misschien zien opgeven, maar dat is niet mijn manier. Ik blijf hard trainen, wat mijn ploegleiders ook zeggen. Dat gaat zich nu uitbetalen.” Vorige week won Bouhanni nog twee etappes in de Tour du Poitou Charentes.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...