Naesen na winst in Plouay: 'Dit is waarom ik wielrenner ben geworden'

Oliver Naesen won gisteren de Bretagne Classic-Ouest France, die we lang kenden als de Grand Prix Plouay. En de Belg kon...

Naesen na winst in Plouay: 'Dit is waarom ik wielrenner ben geworden'
  • Oliver Naesen Oliver Naesen

Oliver Naesen won gisteren de Bretagne Classic-Ouest France, die we lang kenden als de Grand Prix Plouay. En de Belg kon zijn geluk niet op.

"Dit is by far de grootste overwinning uit mijn carrière", stelde de renner van IAM Cycling achteraf. Zijn Zwitserse werkgever stopt ermee en Naesen trekt naar AG2R-La Mondiale. Die Franse ploeg zal maar wat blij zijn geweest met de winst van hun nieuwe aanwinst.

"De eerste keer dat ik een WorldTour-wedstrijd win, dat geeft automatisch een speciaal gevoel aan dit succes", aldus Naesen. Hij kwam met een groepje weg uit het peloton en bleef alleen over met de Italiaan Alberto Bettiol. Die vloerde hij vervolgens vakkundig in de sprint-à-deux.

Genieten

Dus genoot de Vlaming met volle teugen van zijn winst. "Toen ik over de streep kwam, besefte ik me dat deze emotie de reden is waarom ik zo hard train. Het geeft een geweldig gevoel om al de opofferingen eindelijk beloond te zien worden. Ik fiets namelijk niet om 50ste te worden. Ik wil alleen winnen."

Naesen vond een parkoers op zijn maat en een perfecte medevluchter. "Alberto was heel sterk, maar ik wist dat ikzelf ook mijn kwaliteiten nog moest laten zien. Met nog een kilometer te gaan, wist ik dat het peloton niet terug zou komen. Toen ik de sprint aanging, bleef ik meteen alleen voorop. Ik kon echt volop genieten van de winst", besloot hij.