Wout Van Aert de beste in Schaal Sels

Wout Van Aert heeft de Schaal Sels aan zijn erelijst toegevoegd. De Belgische veldrijder bleef Stijn Steels en Timothy D...

Wout Van Aert de beste in Schaal Sels
  • Stijn Steels Stijn Steels
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout Van Aert heeft de Schaal Sels op zijn naam geschreven. Hij bleef in de koers die zich kenmerkt door onverharde wegen zijn landgenoten Stijn Steels en Timothy Dupont voor. Eerder won hij al onder meer de proloog in de Ronde van België dit jaar.

Vroeg in de koers ontstond er een omvangrijk kopgroep met daarbij onder andere de Nederlanders Wesley Kreder en Brian van Goethem. Andere bekende renners in de vlucht van de dag waren Frederik Veuchelen, Philipp Walsleben en Josef Cerny. In het peloton legde Crelan-Vastgoedservice in dienst van Van Aert de zweep erop. Mede daardoor zat de eerste vlucht er op zestig kilometer van het einde al op.

Dat was voor Van Aert het signaal ook eens zijn benen te testen. De huidige wereldkampioen veldrijden kreeg elf renners met hem mee, waarvan de zes sterksten uiteindelijk zouden overblijven: Dupont, Van Aert, Baptiste Planckaert, Tim De Clercq, Steels en weer Van Goethem. Op een laatste grindstrook volgde de beslissing, want Van Aert liet daar iedereen zijn hielen zien. Vervolgens reed de Belg solo naar de finish. Dupont en Steels finishten op afstand tweede en derde.

Foto: Cor Vos