Clement over transfer naar LottoNL-Jumbo: 'Droomtransfer'

Stef Clement rijdt vanaf volgend jaar voor LottoNL-Jumbo. De Noord-Brabander spreekt zelf van een droomtransfer. Hij kom...

Clement over transfer naar LottoNL-Jumbo: 'Droomtransfer'

Stef Clement rijdt vanaf volgend jaar voor LottoNL-Jumbo. De Noord-Brabander spreekt zelf van een droomtransfer. Hij komt over van IAM Cycling.

"Ik heb altijd gezegd dat ik alleen door zou gaan met fietsen als er iets op mijn pad kwam dat ik nog heel graag wilde. Dat was dit", erkende de geboren Tilburger tegenover NOS.

De 34-jarige renner vindt zichzelf nu nieuwer en beter dan in zijn eerste verblijf bij de oorspronkelijke Rabobank-ploeg. "Het is niet de oude Stef Clement die terugkeert. LottoNL-Jumbo en ik zijn allebei een beetje vernieuwd." Wieler Revue sprak hem in de Arctic Race of Norway, destijds had hij nog het idee dicht bij een transfer naar Giant-Alpecin te staan.

Aanbiedingen

Toch wilde Clement niet zeggen welke ploegen hem een aanbieding deden na zijn sterke Tour de France. "Dat is niet chic. Ik heb gekozen voor de ploeg waar ik het liefst naartoe wilde en het is een grote luxe als dat kan."

De tijdrijder ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd voor de klassementsrenners. "Er wordt van mij natuurlijk niet verwacht dat ik de sprint ga aantrekken. Ze weten precies wat ik goed kan en wat ik niet goed kan. Ik moet nu teruggeven wat ik de afgelopen dertien jaar heb geleerd. En het beste uit de groep halen."