Contador likt wonden na nieuwe valpartij in grote ronde

Alberto Contador kwam gisteren nog maar eens in aanraking met het asfalt. In de laatste kilometer kwam hij met meerdere...

Contador likt wonden na nieuwe valpartij in grote ronde

Alberto Contador kwam gisteren nog maar eens in aanraking met het asfalt. In de laatste kilometer kwam hij met meerdere renners ten val.

Michael Gogl leidde de dans in het peloton, met Daniele Bennati en Alberto Contador in zijn wiel. "Met nog 800 meter te gaan zat ik goed gepositioneerd en zei ik tegen Bennati dat hij voor de sprint moest gaan. Vierhonderd meter later werd ik geraakt door iemand die heel erg van remmen houdt en viel ik op mijn linkerkant", klonk Contador teleurgesteld.

De Spanjaard werd in de hekken gereden. "Mijn kuit en dijbeen hebben een grote tik gehad. Mijn hele linkerkant zit onder de schaafwonden. Maar gelukkig is er niks gebroken", vertelde El Pistolero. In de Tour de France kwam hij in de eerste twee etappes ten val, wat hem uiteindelijk ertoe aanzette om op te geven in Andorra.

Herstel

Deze ochtend zullen de ploegdoktoren de Spanjaard nog eens goed onderzoeken. "Zo ver ik weet zijn het sneetjes en blauwe plekken, maar hij kwam hard neer. We hebben nog een paar checks nodig", zei ploegleider Sean Yates. "Steeds als hij er dit seizoen bij lag, zat hij te ver naar achter. Nu zat hij gewoon goed, dus is het echt vette pech."

Yates had wel een opbeurend woordje voor zijn ploeg. "Toen ze er moesten zijn voor Alberto, waren ze er. Het is dan zonde dat hij zo ten val komt. Over Alberto weten we vandaag meer, maar een valpartij is niet ideaal met drie aankomsten bergop voor de boeg." Vandaag staat de beklimming naar La Camperona op het menu, waarna morgen de rit naar Alto de Naranco volgt om het drieluik maandag af te sluiten op de bekende Lagos de Covadonga-klim.