Pim Ligthart rijdt volgend jaar in dienst van Roompot

Pim Ligthart zal volgend jaar te bewonderen zijn in het tenue van Roompot. Hij komt over van Lotto Soudal en tekent een...

Pim Ligthart rijdt volgend jaar in dienst van Roompot
  • Lotto Soudal Lotto Soudal

Pim Ligthart heeft zich voor één jaar verbonden aan Roompot Oranje Peloton. De Nederlands kampioen van 2011 komt over van Lotto Soudal. Bij Roompot zal hij meer voor eigen kans kunnen rijden dan in de WorldTour. "In dat opzicht is dit een heel bewuste keuze", laat hij weten op de site van Roompot. 

"Ik wil graag kijken wat er in zit als ik een groot gedeelte van het seizoen als kopman kan starten. Dat is een uitdaging die ik graag nog eens wilde aangaan. Zeker nu ik in de sterkste jaren van mijn loopbaan zit." Ook ploegleider Jean-Paul van Poppel is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. "Wij halen met Pim een renner naar ons hart binnen. Een aanvaller pur sang die bovendien alweer ruim zes jaar ervaring op het hoogste niveau heeft. Hij is een type renner en persoon die wij er graag bij hebben en die wij volgend jaar ondersteunen bij het rijden van mooie uitslagen."

Eerder haalde Roompot Martijn Budding, Tim Ariesen, Oscar Riesebeek en Elmar Reinders binnen voor volgend jaar. Daartegenover staat het vertrek van Antwan Tolhoek en Maurits Lammertink.

Foto: Cor Vos