Ferrand-Prevot zet voorlopig punt achter professionele carrière

Pauline Ferrand-Prevot stopt voorlopig met wielrennen. De wereldkampioene op de weg van Ponferrada in 2014 meldt dat op...

Ferrand-Prevot zet voorlopig punt achter professionele carrière

Pauline Ferrand-Prevot stopt voorlopig met wielrennen. De wereldkampioene op de weg van Ponferrada in 2014 meldt dat op haar Facebook-pagina.

"Wielrennen is mijn grootste nachtmerrie geworden", schrijft de Française. In 2015 werd ze wereldkampioene mountainbike. Laatst nog nam ze deel aan de Olympische weg- en mountainbikerace. Ze stelt dat ze een hels jaar achter de rug heeft.

Vorig jaar brak ze haar scheenbeen, waarna ze de training te snel hervatte. Daardoor kreeg Ferrand-Prevot last van allergische reacties en oude blessures. "Elke training was een grote beproeving", aldus de Française.

Dieptepunt

De Olympische Spelen dit jaar waren al lang een groot doel voor Ferrand-Prevot. Maar de Spelen in Rio werden een dieptepunt in de carrière van de alleskunner. Ze werd 26e in de wegrit en stapte af in de crosscountry-race.

Ze meldde vandaag op Facebook: "Het verdriet zit niet in die race, het zit veel dieper. Ik beëindig mijn seizoen zonder te weten wanneer ik weer op de fiets stap. Hetgeen ik het liefste deed was fietsen, nu is het mijn grootste nachtmerrie geworden."