HomeNieuwsChavanel ruim de snelste in tijdrit Tour du Poitou Charentes

Chavanel ruim de snelste in tijdrit Tour du Poitou Charentes

Op Sylvain Chavanel stond geen maat in de Tour du Poitou Charentes. De Fransman won met overmacht de tijdrit naar Châtel...

Op Sylvain Chavanel stond geen maat in de Tour du Poitou Charentes. De Fransman won met overmacht de tijdrit naar Châtellerault.

Na drie etappes ging Nacer Bouhanni aan de leiding in het algemeen klassement. De Fransman had vanmorgen in de korte ochtendrit van Thuré naar Châtellerault zijn tweede etappezege in deze ronde gepakt. Hij verdedigde een voorsprong van zes seconden tegenover Tom van Asbroeck, gisteren etappewinnaar in de tweede rit.

Een tijdrit van 23 kilometer zou dat klassement echter volledig overhoop gaan gooien. Opnieuw was de aankomstplaats Châtellerault, de start vond plaats in Saint-Sauveur. Een redelijk vlak parkoers met twee kleine klimmetjes in het laatste gedeelte moest worden afgelegd.

Kelderman

Spek naar de bek van onder meer Wilco Kelderman. De Nederlander van Lotto-Jumbo stond na drie etappes 34e op vijftien seconden van leider Bouhanni. Maar er stond genoeg concurrentie aan de start. Om maar wat namen te noemen: Alex Dowsett, Nelson Oliveira, Patrick Gretsch en Gianni Moscon.

Brice Feillu had een tijd lang de voorlopig beste tijd, waarmee duidelijk werd dat het parkoers niet al te makkelijk was. Javier Moreno Bazan kon echter met 28’09” de fakkel overnemen. Dat de tijdrit lastig was, bleek wanneer Roglic de tijd van Dowsett, 28’07”, verpulverde en 43 seconden sneller was.

Kelderman had echter nog wat recht te zetten na zijn mindere Tour de France. De Nederlandse kopman van Lotto-Jumbo deed drie seconden af van de tijd van zijn Sloveense ploeggenoot. Het was dan wachten voor Kelderman, aangezien leider Bouhanni van start ging nadat de Nederlander binnen was.

Moscon kwam niet in de buurt van de twee Lotto-renners. Wie dat wel deed, was Sylvain Chavanel. 26’51” kreeg de Fransman op de tabellen. Daarmee was hij maar liefst een halve minuut sneller dan Kelderman. Ook voor Oliveira was dat te snel. De Portugees was twee honderdsten trager dan Kelderman. Niemand kwam nog aan de tijd van La Machine.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Meer zoals dit

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...