Druivenkoers prooi voor Jérôme Baugnies

Jérôme Baugnies heeft de zege in de Druivenkoers voor zich opgeëist. Vorig jaar won de renner van Wanty Groupe Gobert oo...

Druivenkoers prooi voor Jérôme Baugnies

Jérôme Baugnies heeft de Druivenkoers aan zijn erelijst toegevoegd. Hij wint de Belgische wedstrijd voor de tweede keer, want vorig jaar kwam hij ook als eerste over de meet. De tweede plaats ging naar Huub Duyn, terwijl Marco Marcato het feestje voor Wanty Groupe Gobert compleet maakte. 

De grootste naam in de vlucht van de dag was Alex Kirsch, de Luxemburger die eerder dit jaar met een derde plek indruk maakte in zijn thuisronde. Daarnaast waren met Jarno Meijling en Piotr Havik ook twee Nederlanders present aan de kop van de koers. Kans op de overwinning maakte de kopgroep echter geen moment.

Ondertussen had een grote groep renners zich losgemaakt van het peloton. Negentien man ging aan de leiding toen de slotronde opdoemde. Ondanks enkele aanvallen, van onder andere de kersverse LottoNL-Jumbo-aanwinst Floris De Tier, was het één renner die de show stal. Baugnies demarreerde op het juiste moment en kon zijn inspanning volhouden tot de meet, waar hij vijf seconden overhield.

Foto: Cor Vos