Vuelta: Meersman weer de beste, Kruijswijk hard ten val

Gianni Meersman heeft zijn tweede rit gewonnen in de Vuelta. In de chaotische slotfase, waar Steven Kruijswijk viel, was...

Vuelta: Meersman weer de beste, Kruijswijk hard ten val
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Gianni Meersman heeft de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Afgelopen zondag schreef hij de rit ook al op zijn naam. In de chaotische sprint, ontsierd door meerdere valpartijen, bleef hij Fabio Felline en Kevin Reza voor. 

Na het geweld van de vorige twee dagen, volgde er vandaag een relatief rustige dag. Dat was ook af te lezen aan het feit dat er maar twee renners zin hadden om ten aanval te gaan. Tiago Machado en Julien Morice kleurden de dag. Op zeventig kilometer van het einde vond Morice het echter mooi geweest en liet hij de Portugees gaan. De voorsprong breidde hij nog enigszins uit, maar kans op de etappe maakte hij nooit.

Giant-Alpecin had zich inmiddels op de voorposten van het peloton genesteld. Daarnaast deden ook klassementsteams als Team Sky en Movistar een duit in het zakje. Mede daardoor werd Machado op veertien kilometer van het einde teruggegrepen. Op het laatste knikje op 2,5 kilometer van het einde trokken Simon Clarke en Philippe Gilbert nog eens ten aanval, maar hun poging werd teniet gedaan. In de wederom chaotische sprint was het uiteindelijk Meersman die weer de beste was. Er waren in de slotfase enkele valpartijen, daarbij was onder andere Steven Kruijswijk betrokken. De Brabander greep direct naar zijn sleutelbeen.

Foto: Cor Vos