Colombiaan Rodriguez wint eerste etappe bergop in Tour de l'Avenir

De Colombiaan John Rodriguez heeft zich de beste getoond in de eerste etappe bergop in de Tour de l'Avenir. De Duitser N...

Colombiaan Rodriguez wint eerste etappe bergop in Tour de l'Avenir

De Colombiaan John Rodriguez heeft de vijfde etappe in de Tour de l'Avenir gewonnen. Hij bleef op een tweede categorie klim Michael Storer en Pavel Sivakov voor. De nieuwe leider in het klassement is Nico Denz. De Duitser van Ag2r-La Mondiale heeft een voorgift van 1 minuut 40. De Belg Nathan Van Hooydonck staat tweede.

Slechts een kleine honderd kilometer telde de vijfde etappe van de Tour de l'Avenir. Met de eerste finish bergop moesten de renners vandaag voor het eerst echt met de billen bloot. Ondanks dat de komende drie dagen nog een stuk zwaarder zijn, is La Carroz-d’Arâches, waar vandaag geëindigd werd, een klim van 8,3 kilometer á vier procent.

Vanwege de korte etappe was het direct vanuit de start oorlog. Lange tijd werd er geen kopgroep gevormd, maar toch wist een groep van 23 renners zich uiteindelijk af te scheidden. Daarbij zaten enkele grote namen. Onder andere nummer twee in het klassement Nico Denz, klassementsman Neilson Powless, Jonathan Dibben, Lennard Kämna, Nathan Van Hooydonck en Nederlander Peter Lenderink kozen de aanval. Op een kleine twintig kilometer van het einde volgde er echter een hergroepering.

Op de slotklim was Sivakov de eerste die zijn duivels ontbond. De Rus, die normaliter rijdt voor het opleidingsteam van BMC, kreeg de Australiër Storer en Rodriguez met zich mee. Er volgden wel enkele tegenaanvallen, maar het trio werd niet meer teruggegrepen. Uiteindelijk was Rodriguez de beste van het drietal.

Foto: Cor Vos