Amerikaan Costa zet tijdrit in Ronde van de Toekomst naar zijn hand

Adrien Costa legde vandaag de tijdrit in de Ronde van de Toekomst het snelst af. Amund Grohndahl Jansen blijft leider in...

Amerikaan Costa zet tijdrit in Ronde van de Toekomst naar zijn hand

Adrien Costa legde vandaag de tijdrit in de Ronde van de Toekomst het snelst af. Amund Grohndahl Jansen blijft leider in de Franse beloftenkoers.

Een tijdrit rond Lugny vormde het decor voor de vierde etappe in de Ronde van de Toekomst. Na de vluchters op de eerste twee dagen en een massasprint gisteren, was het nu de beurt aan de tijdrijders om zich te tonen.

Een redelijk vlak parkoers met een heuveltje kort na de start lag op de renners te wachten. Filippo Ganna en Mads Würtz Schmidt behoorden tot de vroeg startende topfavorieten. Zij gingen een tijd neerzetten die de te kloppen tijd moest zijn.

USA

Ganna klokte 21 minuten en 29 seconden, terwijl Würtz Schmidt daar nog zeven seconden af deed. De Amerikanen Neilson Powless en Adrien Costa moesten dan nog komen. Zij hadden eerder dit jaar in Amerikaanse koersen al bewezen allround klassementsrenners te zijn. Powless ging met 21'16" zes seconden onder de Deense beste tijd. Costa kon nog twee tellen sneller zijn dan zijn landgenoot.

Daarna kwamen er weinig renners in de buurt van de tijd van de Amerikaanse kopman. Alleen de Brit Jonathan Dibben kwam nog in de buurt. Hij kwam zeven tellen tekort op zijn Amerikaanse concurrent om de tijdrit te winnen.