Merlier sprint naar bloemen in Grand Prix Stad Zottegem

Tim Merlier won vandaag de GP Stad Zottegem. De Vlaamse veldrijder won in zijn thuisland de sprint voor Timothy Dupont e...

Merlier sprint naar bloemen in Grand Prix Stad Zottegem

Tim Merlier won vandaag de GP Stad Zottegem. De Vlaamse veldrijder won in zijn thuisland de sprint voor Timothy Dupont en Marcel Sieberg.

De Grand Prix Stad Zottegem is een eendagskoers die al jaren op de kalender staat in het najaar. 190 kilometer in en rond Zottegem moesten de renners afleggen.

De grote topfavoriet was André Greipel. De Duitser van Lotto Soudal had zijn hele sprinttrein meegenomen naar Vlaanderen. Jakub Mareczko, Bert van Lerberghe en Phil Bauhaus werden vooraf gezien als concurrenten voor de Gorilla.

Ontlopen sprint

Dat Greipel de absolute topfavoriet was, zorgde voor een speciale koers. Zowat iedere ploeg had er meer aan de massasprint te ontlopen dan ze af te wachten. Dat zorgde voor grote groepen aanvallers, de hele dag. In het peloton hielden Wilier-Southeast en Lotto Soudal het tempo hoog. Mareczko had vertrouwen tegen Greipel; eerder dit jaar klopte hij de Duits kampioen in de Ronde van Turkije.

Op de laatste passage van de kasseistrook van de Paddestraat probeerde Pieter Vanspeybroeck de sprint te ontlopen. Een peloton van veertig renners greep hem onder de rode vod. De sprint werd daarna een prooi voor Tim Merlier. De veldrijder bewees zo ook zijn waarde op de weg.