De Weert: 'Nieuw WK-parkoers geen nadeel voor de Belgen'

De Weert: 'Nieuw WK-parkoers geen nadeel voor de Belgen'

Bondscoach Kevin De Weert is tevreden met het nieuwe WK-parkoers in Qatar. De UCI besloot dat er meer woestijn in het parkoers is opgenomen wat de kans op waaiervorming aanzienlijk vergroot. "De wind wordt een factor van belang. Dat is zeker niet in ons nadeel", aldus De Weert tegen Sporza.

De Weert had tijdens zijn allereerste klus al een groot succes met de Olympische titel van Greg Van Avermaet in Rio. Nu is het WK in Qatar het volgende objectief. "Nu moeten we langer door de woestijn en dat zal de koers zeker interessanter maken. De wind wordt sowieso een bepalende factor. Het is afwachten hoe de omstandigheden in oktober zullen zijn, maar in de Ronde van Qatar zie je ook vaak waaiers. De wijzigingen zijn zeker geen nadeel voor de Belgen."

Greg Van Avermaet kanshebber?

Greg Van Avermaet wordt in Qatar niet meteen als grootste kanshebber gezien. Hoe denkt De Weert over de kansen van de kersverse Olympische kampioen. "Voor de Olympische Spelen werd ook gezegd dat dat parcours hem niet echt lag, dus ik denk dat hij op elk parcours kans maakt. Ook op het WK."