Foeterende Bouhanni boos op wedstrijdjury

Nacer Bouhanni sprintte naar de zege in de Cyclassics Hamburg, maar de wedstrijdjury diskwalificeerde de Fransman. "Ik h...

Foeterende Bouhanni boos op wedstrijdjury

Nacer Bouhanni sprintte naar de overwinning in de Euro Eyes Cyclassics Hamburg, maar de wedstrijdjury diskwalificeerde de Fransman. "In mijn ogen heb ik de sprint gewoon eerlijk gewonnen."

Nacer Bouhanni (Cofidis) gooide de deur resoluut op slot voor Caleb Ewan (Orica-BikeExchange) in de laatste tientallen meters van de Euro Eyes Cyclassics Hamburg. Iets te resoluut, volgens de wedstrijdjury.

Maar de Fransman vind dat hij onder een vergrootglas ligt. ''Als ik met mijn oor beweeg, zit de wedstrijdjury al klaar om me een straf op te leggen'', aldus Bouhanni in de Franse sportkrant l'Equipe. ''In mijn ogen heb ik de sprint gewoon eerlijk gewonnen.''

https://youtu.be/GXF4Z5aNie0

 

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Bouhanni in opspraak kwam. In de tweede etappe van Parijs-Nice werd de Cofidis-sprinter ook al gediskwalificeerd en in juni raakte hij slaags met een hotelgast, waardoor hij de Tour de France op zijn buik kon schrijven.

Foto: Cor Vos