Rustige dag voor Kruijswijk in Vuelta

Steven Kruijswijk is de tweede etappe van de Vuelta a Espana goed doorgekomen. De kopman van LottoNL-Jumbo had een rusti...

Rustige dag voor Kruijswijk in Vuelta
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk is de tweede etappe van de Vuelta a Espana goed doorgekomen. De kopman van LottoNL-Jumbo had een rustige dag en werd in de slotfase goed van voren gehouden door zijn ploeggenoten. Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) won de rit in de massasprint.

"Het was een rustige etappe", zei ploegleider Jan Boven. "Er was al vroeg controle door de sprintersploegen en dat was gunstig voor ons. We zijn de dag daardoor goed doorgekomen en wilden vervolgens geconcentreerd zijn in de finale. Dat hebben de mannen goed gedaan. Steven Kruijswijk is met Bram Tankink en Jos van Emden altijd in goede positie geweest. Enrico Battaglin kreeg vandaag de kans om te sprinten, maar verloor veel plaatsen door een valpartij bij de laatste rotonde. Daardoor kwam hij te laat om echt mee te kunnen doen en werd hij 17e."

Steven Kruijswijk beaamde dat hij een rustige dag had gehad. "Tot de laatste 25 kilometer was het een rustige etappe", gaf hij aan. "Vanaf dat moment hebben Jos, Bram en Martijn Keizer mij vooraan gehouden. Ik zat op de plaats waar ik moest zitten."

Vandaag wacht het peloton een loodzware slotklim. Kruijswijk: "Vandaag is het al meteen aankomst bergop. Ik ken die beklimming niet, maar Robert Gesink vertelde dat het heel steil is. We moeten gewoon volle bak gaan."