Dimitri Claeys verslaat Ligthart in GP Jef Scherens

Dimitri Claeys heeft Pim Ligthart achter zich gehouden in de strijd om de GP Jef Scherens. De derde plek ging naar Roman...

Dimitri Claeys verslaat Ligthart in GP Jef Scherens
  • Dimitri Claeys Dimitri Claeys

Dimitri Claeys is de beste gebleken in de GP Jef Scherens. De 29-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert verwees Nederlander Pim Ligthart naar de tweede plaats. Het podium werd compleet gemaakt door Roman Maikin. 

Het waren Justin Mottier, Gerry Druyts, Nicolas Vereecken, Daan Hoeyberghs, Sjoerd van Kouwenhoven en Berden de Vries die besloten ten aanval te trekken. Het zestal reed een voorsprong van zo'n vier minuten bij elkaar. Op een kleine vijftig kilometer van het einde volgde op het geaccidenteerde terrein alweer de samensmelting. Voornamelijk door het werk van Wanty-Groupe Gobert.

In het peloton nam vervolgens Wilier Triestina-SouthEast in dienst van Filippo Pozzato en Jakub Mareczko de leiding. Door hun werk werden aanvallen van onder andere Wout Van Aert en Tim Wellens teniet gedaan. Het Italiaanse team rekende echter buiten Claeys en Ligthart. Zij wisten weg te rijden bij het peloton en werden op de meet pas teruggezien. Voor de overwinning was het uiteindelijk Claeys die Ligthart achterliet op de listige Wijnpers.

Foto: Cor Vos