Caleb Ewan wint EuroEyes Cyclassics Hamburg na diskwalificatie Bouhanni

Caleb Ewan heeft de EuroEyes Cyclassics Hamburg gewonnen na diskwalificatie van Nacer Bouhanni. De Fransman werd terugge...

Caleb Ewan wint EuroEyes Cyclassics Hamburg na diskwalificatie Bouhanni
  • Caleb Ewan Caleb Ewan

Caleb Ewan heeft de EuroEyes Cyclassics aan zijn erelijst toegevoegd. De Australiër van Orica-BikeExchange kwam weliswaar als tweede over de meet, maar Nacer Bouhanni werd gediskwalificeerd na een gevaarlijke sprint. John Degenkolb en Giacomo Nizzolo werden tweede en derde. 

In en rond Hamburg ontstond in deze eendaagse race al vroeg een kopgroep van zes renners, namelijk Lukas Pöstlberger, Matteo Montaguti, Alessandro De Marchi, Kamil Gradek, Matej Mohoric en Maxat Ayazbayev. Het zestal fietste een maximale voorsprong van zeven minuten bij elkaar, maar aangezien de wedstrijd een ideale kans is voor sprinters, menden de ploegen van de topsprinters het peloton. Toch misrekende die teams zich bijna.

De scherprechter van de race, de Waseberg, zorgde ervoor dat de voorste groep werd uitgedund, Montaguti en Ayazbayev vielen namelijk weg. In het peloton probeerden onder andere Rui Costa en Tony Gallopin een sprint te ontlopen, maar dat plannetje werd teniet gedaan door Giant-Alpecin en LottoNL-Jumbo. Het kwartet vooraan maakte echter meer kans. Op vier kilometer van de meet hadden ze nog een voorgift van een halve minuut, maar in extremis werden ze toch nog teruggegrepen. In de door een valpartij ontsierde massasprint was het Bouhanni die zich vervolgens de beste toonde, maar de Fransman werd gediskwalificeerd waardoor Ewan met de bloemen aan de haal ging.

Foto: Cor Vos