Contador: "Vijftig seconden verliezen is lastig, maar ik voel me heel goed"

Alberto Contador verloor gisteren weliswaar vijftig seconden, maar is trots op de prestatie van het team. "We konden nie...

Contador: "Vijftig seconden verliezen is lastig, maar ik voel me heel goed"

Grote verliezer gisteren in de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje was Alberto Contador. De Spanjaard, die wordt bestempeld als de grote favoriet voor de eindzege, verloor 52 seconden op zijn grootste concurrenten Chris Froome en Nairo Quintana. "Het was moeilijk, maar er waren geen verrassing", zo liet sportdirecteur Steven De Jongh weten na afloop. 

"De start was goed, maar na tien kilometer voelden een paar renners zich niet heel goed meer, dus die konden niet meer meedraaien", vervolgt De Jongh. "Michael Gogl, Manuele Boaro, Daniel Bennati en Alberto moesten meer doen en ik denk dat we daar tijd hebben verloren. Maar de race is nog lang en nu kunnen we naar voren kijken. Het belangrijkste is dat Alberto zich goed voelde."

De hoofdrolspeler zelf erkent dat het verlies van een kleine minuut niet de start is waarop hij hoopte, maar ziet geen reden om teleurgesteld te zijn. "Het is altijd moeilijk om te starten met een ploegentijdrit na een week met rustige trainingen, maar ik voel me heel erg goed. Het team gaf alles wat het had. Starten met een verlies van vijftig seconden op mijn grootste rivalen is moeilijk, maar ik ben tevreden met hoe we gereden hebben. Ik denk niet dat we iets anders hadden kunnen doen."

Foto: Cor Vos