Vuelta: de etappe van morgen (zondag 21 augustus)

De 71e Vuelta a España kende vanavond haar start met een ploegentijdrit. Maar wat staat er morgen op het menu voor het V...
Vuelta: de etappe van morgen (zondag 21 augustus)

De 71e Vuelta a España kende vanavond haar start met een ploegentijdrit. Maar wat staat er morgen op het menu voor het Vuelta-peloton?

 Wie wint eerste bergtrui?

Datum: Zondag 21 augustusStart: OurenseFinish: BaionaType: Vlakke ritFavorieten: Nikias Arndt, Niccolo Bonifazio, Federico Zurlo

Vuelta 2016: etappe 2

Parkoers

Vandaag zal, met uitzondering van de klassementsrenners en sprinters, iedereen in de ontsnapping willen zitten. Na 78,8 kilometer is namelijk de top van de eerste berg in deze Vuelta: de Alto Montouto. Een 4,8 kilometerlange klim van de tweede categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 procent, waarbij het laatste deel het zwaarst is met 8,6 procent.

Wie hier als eerste bovenkomt, mag zich na de etappe melden op het podium in Baiona, aangezien dit de enige klim van de dag is. De kans dat de vluchters om de ritzege strijden is klein, aangezien de rest van het parkoers geen noemenswaardige heuvels kent. En waar de rittenkapers voor de eerste bergtrui willen strijden, zullen de sprinters voor de eerste sprinttrui en ritzege willen gaan.

Streek

Wederom vindt de start in Ourense plaats. Aanwezig om de start te zien? Ga even naar het oude deel van de stad. Een bezoekje aan de Romaanse kathedraal is ook een aanrader. Op de Plaza do Ferro vind je kleine, houten huizen, gebouwd in de middeleeuwse periode. Het peloton verlaat Ourense om koers te maken richting de westelijke kust, waar de populaire vakantieplaats Baiona ligt.

Hier legde de karveel La Pinta, een van de drie schepen van Columbus, aan en bracht het nieuws van de ontdekking van Amerika. In de haven ligt nu een replica. Zomers is het druk op de kleine stranden tussen de rotsen. Playa America is het populairste. In 2013 finishte de Vuelta voor het laatst in dit havenplaatsje. Ook toen was het de tweede etappe. Op de Alto Do Monte Da Groba ging de ritwinst naar de Ier Nicolas Roche.

 

Laatste nieuws