HomeNieuwsAlle favorieten voor de eindzege in de 71e Ronde van Spanje

Alle favorieten voor de eindzege in de 71e Ronde van Spanje

Morgenavond gaat de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Wieler Revue zet alle favorieten voor de eindzege...

Morgenavond gaat de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Wieler Revue zet alle favorieten voor de eindzege op een rijtje.

De favorieten opsommen voor de eindzege van de Vuelta a España is altijd lastig, want vaak zijn er verrassingen. Denk maar aan Juan José Cobo in 2011, Chris Horner in 2013 en Tom Dumoulin vorig jaar, die lang om de rode trui mee streed. De winnaar moet zonder verrassingen bij deze zeven favorieten zitten.

Alberto Contador

DEELNAMES: 3x (2008, 2012, 2014)
ETAPPEZEGES: 5x (2008, 2012, 2014)
HOOGSTE EINDKLASSERING: 1 (2008, 2012, 2014)
PRESTATIE 2015: geen deelname

Door het grote doel van Alberto Contador kon eigenlijk al na een dag een dik kruis. De 33-jarige Spanjaard ging in de eerste etappe van de Tour de France onderuit en kwam zwaar gehavend over de streep. De dagen na zijn valpartij gingen niet veel beter en in de negende etappe stapte El Pistolero teleurgesteld in de ploegleiderswagen. De kopman van Tinkoff heeft zijn zinnen gezet op een vierde Vuelta-zege. Als Contador voldoende hersteld is van zijn Tour-kwetsuur, dan heeft hij goede papieren. De drie keer die Contador tot nu toe deelnam aan de Ronde van Spanje, pakte hij telkens de eindzege.

BERGOP: 9
STEILE AANKOMSTEN: 8
TIJDRIT: 8
PLOEG: 7
FRISHEID: 10

Alberto Contador Alberto Contador

Johan Esteban Chaves

DEELNAMES: 2x (2014, 2015)
ETAPPEZEGES: 2x (2015)
HOOGSTE EINDKLASSERING: 5 (2015)
PRESTATIE 2015: 5de plek

Johan Esteban Chaves is de afgelopen grote ronden enorm gegroeid. De Colombiaan van Orica-BikeExchange greep in de Vuelta van vorig jaar twee etappezeges, droeg zes dagen de rode leiderstrui in Spanje en eindigde uiteindelijk op plek vijf in het algemeen klassement. Ook in de Giro van dit jaar behaalde de 26-jarige renner uitstekende resultaten; winst in de koninginnenrit, de roze trui op twee dagen van het einde en een tweede plaats in het algemeen klassement achter Vincenzo Nibali. Chaves moet haast wel superfit aan de start van de Vuelta staan, want na de Giro d’Italia reed hij alleen nog de wegwedstrijd op de Olympische Spelen.

BERGOP: 8
STEILE AANKOMSTEN: 10
TIJDRIT: 5
PLOEG: 6
FRISHEID: 9

Johan Esteban Chaves Johan Esteban Chaves

Chris Froome

DEELNAMES: 4x (2011, 2012, 2014, 2015)
ETAPPEZEGES: 1x (2011)
HOOGSTE EINDKLASSERING: 2 (2011, 2014)
PRESTATIE 2015: DNF

Het seizoen van Chris Froome is al geslaagd. Na het veroveren van zijn derde gele trui kan zijn jaar niet meer stuk. Een grote bonus zou een Vuelta-overwinning zijn. De Brit heeft al vier deelnames achter de rug, maar kwam nooit op de hoogste trede van het podium terecht. In 2011 kwam hij dertien tellen tekort op Juan José Cobo en in 2014 was de overmacht van Alberto Contador te groot. Dat Froome en de Tour en de Olympische Spelen en de Vuelta wil rijden, heeft alles te maken met zijn voorliefde voor Spanje, het land van de grote doorbraak in 2011. Nu wordt het tijd om zijn Tour-vorm door te trekken tot aan 11 september in Madrid.

BERGOP: 9
STEILE AANKOMSTEN: 9
TIJDRIT: 9
PLOEG: 7
FRISHEID: 6

Chris Froome Chris Froome

Louis Meintjes

DEELNAMES: 2x (2014, 2015)
ETAPPEZEGES: 0x
HOOGSTE EINDKLASSERING: 10 (2015)
PRESTATIE 2015: 10de plek

Louis Meintjes was een van de grote verrassingen in de afgelopen Tour de France. Dat de Zuid-Afrikaan getalenteerd was, had hij al eerder laten zien. Drie weken lang dezelfde vorm tonen was hem tot nu toe maar één keer gelukt. Dat deed Meintjes namelijk in de Vuelta van vorig jaar. Toen reed hij weliswaar in de marge, maar toch. De achtste plaats in de Tour moet Meintjes deugd doen en vertrouwen geven. Dat zagen we al in de Olympische wegrit, waar hij toch wel bij de sterksten bergop hoorde. En wat gaan we deze Vuelta veel doen? Juist ja, klimmen. Het is de vraag of de Tour hem niet te veel heeft vermoeid.

BERGOP: 8
STEILE AANKOMSTEN: 8
TIJDRIT: 6
PLOEG: 4
FRISHEID: 6

Louis Meintjes Louis Meintjes

Steven Kruijswijk

DEELNAMES: 1x (2011)
ETAPPEZEGES: 0x
HOOGSTE EINDKLASSERING: 41 (2011)
PRESTATIE 2015: geen deelname

Een sneeuwwand en een onoplettendheid zorgden voor een eind aan de roze droom van Steven Kruijswijk. Met nog drie etappes te gaan in de Giro had de kopman van LottoNL-Jumbo een voorsprong van minimaal drie minuten bij elkaar gefietst op concurrenten als Johan Esteban Chaves, Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali. En toen kwam, op weg naar het Franse Risoul, die sneeuwwand. Dankzij zijn sterke optreden in Italië behoort Steven Kruijswijk inmiddels tot de favorieten voor de Vuelta-eindzege. De 29-jarige Nederlander deed vijf jaar geleden voor het eerst en het laatst mee aan de Ronde van Spanje, waar hij op meer dan een uur gereden werd.

BERGOP: 9
STEILE AANKOMSTEN: 8
TIJDRIT: 8
PLOEG: 6
FRISHEID: 9

Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Miguel Ángel López

DEELNAMES: 0x
ETAPPEZEGES: 0x
HOOGSTE EINDKLASSERING: n.v.t.
PRESTATIE 2015: geen deelname

Als we dan toch een potentiële verrassing mogen opnoemen, is het deze Miguel Ángel López. Hij is de volgende in een rij getalenteerde Colombianen. López won in 2014 de Ronde van de Toekomst en wordt sindsdien gezien als een nieuwe grote rondewinnaar. Die hype zette hij kracht bij door de Ronde van Zwitserland te winnen en daarin voor het eerst te tonen ook goed met een tijdritfiets overweg te kunnen. Deze klimmer heet dan ook niet voor niets Superman López: die bijnaam heeft hij te danken aan een vreselijk verhaal in zijn thuisland. Op weg naar de Vuelta de la Juventud werd hij aangevallen door twee mannen. Ze staken hem meerdere keren om zijn fiets mee te kunnen nemen. Met verschillende hechtingen aan het rechterbeen ging hij toch door met fietsen. Wie weet kan hij nog niet drie weken op een constant niveau presteren. Maar als hij dat wel kan, is hij zeker een van de favorieten voor het podium.

BERGOP: 9
STEILE AANKOMSTEN: 7
TIJDRIT: 7
PLOEG: 8
FRISHEID: 10

Miguel Ángel López Miguel Ángel López

Nairo Quintana

DEELNAMES: 3x (2012, 2014, 2015)
ETAPPEZEGES: 0x
HOOGSTE EINDKLASSERING: 4 (2015)
PRESTATIE 2015: 4de plek

Nairo Quintana wisselt het ronde-kopmanschap bij Movistar af met Alejandro Valverde. De Spanjaard heeft al een Giro en Tour in de benen, maar wil in de Vuelta voor de vijfde grote ronde op rij bij de beste tien eindigen. Quintana reed ook de Tour en in die drie weken in Frankrijk stuitte hij weer op een superieure Chris Froome. En dat de Sky-kopman ook in de Vuelta aan de start staat, zal voor Quintana frustrerend zijn. Vorig jaar bleek de combinatie Tour/Vuelta een redelijk succes (tweede in de Tour, vierde in de Vuelta), maar voor een 26-jarige coureur die twee jaar geleden de Giro d’Italia op zijn naam schreef, telt alleen het hoogst haalbare.

BERGOP: 10
STEILE AANKOMSTEN: 7
TIJDRIT: 7
PLOEG: 10
FRISHEID: 7

 

Nairo Quintana Nairo Quintana

Andere favorieten

Deze zeven namen zijn natuurlijk niet de enige favorieten voor een goed klassement. Let u daarom ook op Alejandro Valverde, Samuel Sánchez, Robert Gesink, Simon Yates, Alexandre Geniez, Warren Barguil, Pierre-Roger Latour, Jean-Christophe Péraud, Gianluca Brambilla, Andrew Talansky, Igor Ánton, Mathias Frank en Sergio Pardilla!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Rickaert moest in Parijs-Nice nog wenen door blessure, maar is terug: ‘Zou blij zijn als ik terugkeer op oude niveau’

In de Omloop van het Houtland keerde Rickaert terug, de Belgische wedstrijd werd meteen...

Vandaag op het programma: Famenne Ardenne Classic

In België wordt vandaag gestreden om het hoogste treetje in de Famenne Ardenne Classic....

Lefevere over etentje met Evenepoel: ‘Remco zou alleen voor het voorgerecht komen, maar is gebleven tot de koffie’

De ploegbaas van Quick-Step Alpha Vinyl heeft het met verbazing aangekeken. Hij noemt het...

Bart Lemmen naar Human Powered Health team

De 26-jarige Bart Lemmen wordt aankomend seizoen prof bij het ProTeam Human Powered Health....

Meer zoals dit

Rickaert moest in Parijs-Nice nog wenen door blessure, maar is terug: ‘Zou blij zijn als ik terugkeer op oude niveau’

In de Omloop van het Houtland keerde Rickaert terug, de Belgische wedstrijd werd meteen...

Vandaag op het programma: Famenne Ardenne Classic

In België wordt vandaag gestreden om het hoogste treetje in de Famenne Ardenne Classic....

Lefevere over etentje met Evenepoel: ‘Remco zou alleen voor het voorgerecht komen, maar is gebleven tot de koffie’

De ploegbaas van Quick-Step Alpha Vinyl heeft het met verbazing aangekeken. Hij noemt het...