Talansky leidt sterk Cannondale-Drapac in Ronde van Spanje

Andrew Talansky is de kopman van Cannondale-Drapac in de Vuelta die zaterdag start. De Amerikaan weet zich omringd door...

Talansky leidt sterk Cannondale-Drapac in Ronde van Spanje

Andrew Talansky is de kopman van Cannondale-Drapac in de Vuelta die zaterdag start. De Amerikaan weet zich omringd door sterke namen.

Naar goede gewoonte presenteerde Cannondale-Drapac als laatste van alle deelnemende ploegen haar selectie voor een grote ronde. Dat deed de Amerikaanse ploeg in een persbericht. Andrew Talansky leidt de troepen van de pas gefuseerde ploeg, maar naast hem starten nog een aantal sterke klimmers.

"De Vuelta is altijd een koers die inspireert", zegt de Amerikaanse ronderenner in het persbericht. "Het is minder voorspelbaar dan de Tour, omdat het etappes voor punchers afwisselt met traditionele bergetappes. Ik kijk uit naar de individuele tijdrit en de voorlaatste etappe. Normaal gesproken ben ik pas op mijn best in de derde week."

'Knechten'

De Amerikaan brengt een aantal sterke kompanen mee naar de start van de laatste grote ronde in 2016. Landgenoot Joe Dombrowski, maar ook Davide Formolo en Pierre Rolland moeten in de bergen hun mannetje kunnen staan. Ook Simon Clarke, Moreno Moser en Davide Villella kunnen goed bergop. Daarnaast staan ook Patrick Bevin en Benjamin King op de startlijst.

"We hebben een geweldige ploeg in Spanje", vertelt de Amerikaan. "We hebben een goede ploeg voor de ploegentijdrit, we hebben jongens die etappes kunnen winnen. Daarnaast krijg ik dan ook nog eens goede ondersteuning bergop", aldus de nummer zeven uit de Vuelta van 2012.

"Ik heb de Giro nog nooit gedaan, maar ook als kijker kun je de verschillen in alle grote rondes zien", stelt Talansky. "De Vuelta was mijn eerste grote ronde ooit en is altijd speciaal voor mij geweest. Het stressniveau ligt lager dan in de Tour. Of dat hetzelfde is nu Contador, Froome en Quintana starten valt nog te bezien."