Colbrelli juicht na groepssprint in Tour du Limousin

Sonny Colbrelli was vandaag de winnaar van de derde etappe in de Tour du Limousin. De Italiaan hield de Spanjaarden Marc...

Colbrelli juicht na groepssprint in Tour du Limousin
  • Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Sonny Colbrelli was vandaag de winnaar van de derde etappe in de Tour du Limousin. De Italiaan hield de Spanjaarden Marc Soler en Carlos Barbero af.

Tussen Le Longac en Liginiac lagen honderdtachtig op en neer gaande kilometers op de renners te wachten. Met de Côte du Bos en de Côte de Soursac wachtten in het eerste deel van de wedstrijd twee lange beklimmingen. In de slotfase zou vooral de Côte de Roche le Peyroux de scherprechter zijn.

Acht aanvallers, dat was wat de rit van vandaag gaf. Daarbij erkende Franse aanvallers als Julien El Fares, Cyril Lemoine, Jérémy Roy en Julien Antomarchi. Met Matteo Busato was ook een van de meest aanvallende Italianen vertegenwoordigd. De meest interessante naam was die van Marc Soler. De Spanjaard won twee maanden geleden de koninginnenrit in de Route du Sud.

BMC

In het peloton leidden de troepen van BMC de dans. Joey Rosskopf had de gele leiderstrui nog steeds om zijn lenden. BMC hield het gat met de vluchters steevast rond de twee minuten. Dat zorgde voor nerveuze gezichten in de kopgroep.

Soler probeerde op ruim twintig kilometer van de streep al iets te forceren. Nadat hij de kopgroep uit elkaar reed, kwam hij op de Côte de Roche le Peyroux solo vooraan te zitten. Het peloton zat hem echter op de hielen. Rosskopf had geen helpers over en ging zelf het tempo bepalen bergop.

Op drie kilometer van de streep greep het peloton Soler bij de lurven. De groepssprint viel uiteindelijk ten prooi aan Sonny Colbrelli van Bardiani-CSF. Soler werd na al zijn inspanningen eerder op de dag nog tweede.