Yorkshire wil WK 2019 naar graafschap halen

Yorkshire stelt zich beschikbaar als kandidaat om het wereldkampioenschap 2019 te organiseren. Het graafschap heeft zich...

Yorkshire wil WK 2019 naar graafschap halen

Yorkshire stelt zich beschikbaar als kandidaat om het wereldkampioenschap 2019 te organiseren. Het graafschap heeft zich officieel gemeld bij de internationale wielerunie UCI.

De regio Yorkshire kan teren op enkele successen. Zo haalde het graafschap al de Tour-start van twee jaar terug binnen en is de Tour de Yorkshire ongekend populair. Het initiatief wordt gesteund door de Britse wielerbond en ook de Britse overheid helpt financieel een handje en garandeert alvast om de volledige kostprijs van het WK op zich te nemen en 24 miljoen pond te investeren.

"Yorkshire heeft alles om een geweldig WK te organiseren", zegt sir Gary Verity van promotieorganisatie Welcome to Yorkshire. "Een uitdagend parkoers, veel publiek langs de kant van de weg en een enorm warm welkom aan alle wielrenners en wielerfans. De Tour de France-start in 2014 heeft aangetoond dat onze regio wielrennen een warm hart toedraagt en de Ronde van Yorkshire bewijst dat sindsdien elk jaar opnieuw. We willen van het WK een even groot succes maken."

De laatste keer dat Groot-Britannie het WK organiseerde was in 1982; toen was Goodwood de plaats van bestemming. Dit jaar is het WK in Doha (Qatar), in 2017 in Bergen (Noorwegen) en in 2018 in Innsbruck (Oostenrijk).

Foto: Getty Images