Landa mist Vuelta vanwege blessure, Lopez vervanger bij Sky

Mikel Landa verschijnt niet aan de start van de Vuelta deze zaterdag. De Baskische klimmer van Team Sky kampt met een bl...

Landa mist Vuelta vanwege blessure, Lopez vervanger bij Sky
  • Mikel Landa Mikel Landa

Mikel Landa verschijnt niet aan de start van de Vuelta deze zaterdag. De Baskische klimmer van Team Sky kampt met een blessure.

Dat meldt zijn Britse werkgever in een persbericht op haar website. Het gaat om een heupblessure voor de Bask, stelt Team Sky. "Hij had al een tijdje last van pijn in zijn heup en bovenbeen", zegt ploegdokter Iñigo Sarriegui. "We hebben hem onderworpen aan een scan. Daarna hebben we besloten Mikel terug te trekken uit de race."

Vervolg

Landa wilde in de Vuelta een goed vervolg geven aan zijn campagne in de Spaanse ronde. Vorig jaar won hij de spectaculaire bergetappe in Andorra. "Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar starten met een blessure aan een grote ronde kan meer problemen opleveren."

Mikel Landa zelf reageerde ook op de blessure. "Ik vind het erg dat ik moet opgeven nog voor de start van de Vuelta", aldus de Bask. "Ik was gemotiveerd om het goed te doen, maar met deze pijn kan ik niet op mijn best zijn. We hadden een sterk team en dus vind ik het jammer er niet bij te zijn. Ik hoop dat de anderen voor een geweldige koers zorgen."

Een andere Bask, David Lopez Garcia, vervangt Landa.