HomeNieuwsKimmann overtuigt niet in plaatsingsronde BMX, Van Gendt verrast

Kimmann overtuigt niet in plaatsingsronde BMX, Van Gendt verrast

Niek Kimmann plaatste zich als achtste voor de kwartfinales BMX op de Olympische Spelen. Hij viel wat tegen, waar Twan v...

Niek Kimmann plaatste zich als achtste voor de kwartfinales BMX op de Olympische Spelen. Hij viel wat tegen, waar Twan van Gendt positief opviel als zesde.

Net als de vrouwen konden de mannen zich vandaag ook plaatsen voor een volgende ronde. In tegenstelling tot de 16 vrouwen stonden 32 mannen aan de start. Daarbij met Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt drie Nederlanders.

Ook hier was de bedoeling een goede positie op de startgrid te krijgen in de volgende ronde. Bij de mannen betrof dat een kwartfinale, waar bij de vrouwen de halve finale het doel was. De vier kwartfinales voor mannen worden morgen afgelegd.

Drie Nederlanders kwamen dus in actie. Twan van Gendt vertrok als vijfde voor zijn rondje, Jelle van Gorkom als zevende. Kimmann zou als dertigste volgen, voor Phillips en Long. De Zuid-Afrikaan Kyle Dodd opende. Dat deed hij in 36.454.

Ander parkoers

De Nederlanders konden zich optrekken aan de prestaties van de vrouwen. Smulders plaatste zich als derde, Van Benthem als negende voor hun halve finales. De mannen legden een ander parkoers af, met één hoge helling in het tweede gedeelte. Dat haalde de snelheid er flink uit voor de heren.

Ook Kimmann is een topfavoriet voor de medailles. Vorig jaar werd de Nederlander wereldkampioen BMX. Twan van Gendt was echter de eerste Nederlander om een tijd neer te zetten. Hij klokte 34.933, de tot dan toe snelste tijd. Van Gorkom bleef daar met 35.413 een eind boven.

De tijd van Van Gendt bleef wel even staan. Iedere BMX’er die na hem startte bleef minstens vier tienden boven zijn tijd. De Let Treimanis ging ook alvast niet zijn tijd verbeteren, want die ging kort na het starten tegen de grond. Het werd steeds meer duidelijk dat Van Gendt een geweldig laatste deel reed, want iedereen die bij de tussentijd kort bij de Nederlander stond, kon het niet bolwerken aan de streep.

De eerste die onder de tijd van Van Gendt kwam, was de als twintigste startende Amerikaan Connor Fields. Zijn 34.768 was een sterke tijd. Met nog acht renners te gaan, stond Van Gendt tweede. Dat betekende sowieso een plaatsing bij de beste tien. Maar de echte kleppers kwamen eraan en bleven stuk voor stuk net onder de tijd van de Nederlander.

Niek Kimmann mocht ook aan zijn proef beginnen. Hij begon sterk met een opening van 16.624. Zijn tweede gedeelte viel echter tegen. Kimmann kwam uit op  en was langzamer dan Van Gendt. Die werd stilaan de grote verrassing van deze plaatsingsronde. Hij zou uiteindelijk zesde eindigen, Kimmann achtste. Daudet plaatste zich als nummer één.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...