HomeNieuwsSmulders derde in plaatsingsronde BMX, Van Benthem negende

Smulders derde in plaatsingsronde BMX, Van Benthem negende

Laura Smulders heeft zich als derde geplaatst voor de halve finales in de Olympische BMX voor vrouwen. Merle van Benthem...

Laura Smulders heeft zich als derde geplaatst voor de halve finales in de Olympische BMX voor vrouwen. Merle van Benthem werd negende.

Op het Centro Olímpico de BMX werd vanavond het BMX-luik van de Olympische Spelen geopend. De vrouwen deden dat in de plaatsingsronde. De bedoeling was voor de BMX-vrouwen om zich zo goed mogelijk te plaatsen voor de halve finale, die vrijdag plaats vindt.

Eén voor één moesten de rensters het parkoers afleggen om een tijd neer te zetten. De Duitse Pries opende het bal. Zij legde het parkoers af in een tijd van 37.152.

Nederlanders

Zestien vrouwen stonden aan de start, iedereen plaatste zich voor de halve finales. Die worden vrijdag in twee heats afgewerkt. Met de gezette tijden werd echter de positionering op de startgrid vastgelegd.

Bij die 16 dames twee Nederlandse: Merle van Benthem en Laura Smulders. Van Benthem zou als vijfde starten, Smulders was dertiende in de lijst. Zij was één van de favorieten voor medailles, aangezien ze in 2014 wereldkampioene werd in Rotterdam.

Voor de Belgen stond Elke Vanhoof aan de start. Ook zij had haar hoop gevestigd op het behalen van een medaille. Ze startte als tiende van de zestien. Eerst was het aan Van Benthem om een goede tijd neer te zetten. Halverwege klokte ze 19.050. Aan het eind zou ze met 35 seconden en 644 duizendsten de voorlopig snelste zijn.

De Deense Simone Christensen was de eerste die haar tijd kon verbeteren. Na de Deense zouden nog acht rensters komen. De Belgische Vanhoof reed met 35.325 ook een keurige tijd. De Venezolaanse Stefany Hernandez dook net onder de tijd van Christensen. Dan moest Smulders starten.

Met 19.1 in het eerste gedeelte had Smulders de op één na snelste start tot dan toe. Maar in tegenstelling tot de snelste starter Crain, kon de Nederlandse haar tempo er wel in houden. 35.114 was het resultaat, waarmee ze zich makkelijk plaatste voor de halve eindstrijd.

De Australische Caroline Buchanan dook maar liefst vier tienden onder de tijd van Smulders. Ze reed nagenoeg de perfecte oefening. Regerend Olympisch kampioene Mariana Pajón sloot de plaatsingsronde af. Ze deed dat in een tijd van 34.508, om haar favorietenrol nog maar eens te onderstrepen. Daardoor werd Smulders uiteindelijk derde in de plaatsingsronde.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Meer zoals dit

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...